Mijn allerliefste en onvergetelijke mem

Wietske Rijpstra - Nyenhuis

Leeuwarden, Stiens,

Als alles verloren lijkt, redt Jezus mij!

Steek een kaarsje aan

Dit monument is gemaakt door Susan van der Meer - Rijpstra

Herinneringen aan Wietske Rijpstra - Nyenhuis

Het verhaal van Wietske Rijpstra - Nyenhuis

Het is 6 jaar geleden dat mijn allerliefste moeder stierf. Aan haar overlijden ging een moeilijke tijd van ziekte vooraf. Het was een tijd van afscheid nemen. Afscheid van de sterke vrouw die ze altijd was. Haar lichaam liet het steeds meer afweten en ze werd steeds meer afhankelijk van de mensen die haar met liefde verzorgden. Dat was erg moeilijk voor haar, want ze was altijd zo zelfstandig geweest.
Toen de kanker zich in 2010 openbaarde vertrouwde zij erop dat Jezus haar zou genezen. En werkelijk, er gebeurden wonderen in die periode. Medisch gezien waren er dingen onverklaarbaar en mijn moeder zei dan ook altijd: "Dat doet Jezus". Toen de kanker in 2011 uitgezaaid was naar haar botten bleef mijn moeder geloven in genezing. Maar toen de ziekte vorderde wist zij dat God een ander plan met haar had, een beter plan. Zij zou Jezus en haar Schepper ontmoeten.
Ze was rotsvast in haar geloof. En ze getuigde vol vuur, tijdens haar ziekte, van Jezus Christus haar Verlosser. En hierdoor werden mensen geraakt. Haar geloof maakte haar sterk. Zo sterk, dat ze de laatste weken van haar leven de pijnstilling niet meer nam. Medisch gezien was dat onmogelijk, want de botuitzaaiingen veroorzaakten ondraaglijke pijnen. Maar ik geloof dat zij haar kracht in Jezus vond. Hij maakte haar sterk en helder.
Ooit schreef mij moeder de volgende tekst in een dagboekje: "Als alles verloren lijkt, redt Jezus mij". In dit vertrouwen is mijn allerliefste moeder in de vroege ochtend van 1 mei 2012 naar haar Hemelse Vader gegaan.

Ik mis haar ontzettend, de lieve zorgzame en betrokken moeder die zij was. Maar ik ben voor altijd bemoedigd door haar laatste woorden:
"Mamma" "Jezus" "Doe de deur maar open" "Jezus" "Een mooie tuin met bloemen" En tot slot nog een gebed in tongen.
Zij zag haar moeder en Jezus staan. Het moet een liefdevolle ontmoeting zijn geweest.
Lees het volledige verhaal

Levensloop
Wietske Rijpstra - Nyenhuis

Geboren

16-11-1945

Aan Rijpstra

12-05-1967

Susan Louise

01-11-1967
Bekijk volledige tijdlijn

Deel dit monument met vrienden, familie, kennissen: