Theo Hollander

Den Haag, Amsterdam,

Onze lieve levensgenieter is voorgoed gestopt met roken.

Steek een kaarsje aan

Dit monument is gemaakt door Mariati

Herinneringen aan Theo Hollander

Het verhaal van Theo Hollander

September 2015 zit ik met 3 vriendinnen te lunchen in Aruba. De zon scheen, het eten was heerlijk en we hadden ons maanden lang verheugd op deze vakantie.

Mijn telefoon gaat en mijn moeder belt, dat is gek want bij ons thuis is geen nieuws, goed nieuws.
In dit gesprek verteld mijn moeder dat mijn vader opgenomen is in het ziekenhuis en een hersentumor heeft. Het was alsof de wereld onder mijn voeten verdween.

We hebben daarna nog 1.5 jaar van hem mogen genieten. Op sommige momenten was hij super helder en wist hij als enige, de naam van mijn zus d’r penvriendin (van 20 jaar geleden) nog te vertellen.
Op andere momenten wist hij te vertellen dat er een man op de tv een spruitje nadeed, daar precies achter de winter spelen. – Ja, dat sloeg natuurlijk nergens op-

Na zijn operatie, toen bleek dat de tumor echt heel agressief was en hij dit niet ging overleven, heeft mijn vader met zijn behandelend arts Dr. M Kouwenhoven overlegd en zijn hersenen aangeboden voor onderzoek tegen hersenkanker.
Dit aanbod heeft het VU ziekenhuis geaccepteerd, waar zijn hersenen nu nog steeds zijn.
Na zijn overlijden heeft het VU ziekenhuis zijn hersenen gehouden waar hijzelf verder is uitgestrooid bij het monument op de begraafplaats de Nieuwe Ooster.

In juni 2018 is er nog contact geweest met het ziekenhuis en ze zijn daar erg zuinig op het weefsel. Voor zo ver de arts wist zijn de hersenen van mijn vader de enige die er aan dat centrum zijn geschonken.
Lees het volledige verhaal

Deel dit monument met vrienden, familie, kennissen: