Mijn moeder was een oermoeder

Rikie Verstegen

Boxtel,

Loflied op de sterke vrouw. Een sterke vrouw, wie zal haar vinden? Zij is meer waard dan edelstenen. Haar man vertrouwt op haar en zal daar rijkelijk bij winnen. Ze brengt hem voorspoed, geen ellende, alle dagen van haar leven. Ze zoekt wol en linnen uit, en spint en werft met vreugde.

Spreuken 31:10-31

Steek een kaarsje aan

Dit monument is gemaakt door Boukje Canaan

Herinneringen aan Rikie Verstegen

De voordracht in de kerk van Boukje

Rikie
Mijn moeder
De oma van Loren, Layton en Celeste
De Nederlandse schoonmoeder van Jeff
De moeder van Sjoerd, Aagje en Pleuntje
De vrouw van Theo
Maar je bent veel meer dan dat

Je bent een voorbeeld vrouw
Ik heb altijd graag gekeken naar hoe jij de dingen deed
Jouw omgang met mensen en vooral ook met kinderen
Je was geweldig voor je eigen kinderen en geweldig voor je kleinkinderen
Je was geweldig voor zo velen

Ik mocht altijd ALLES!
Ik heb dan ook met jouw volste vertrouwen veel gedaan en uit mogen proberen. Ik deed aan turnen, mime , kunstschaatsen, dans, tekenen, enz. Je was daarvoor vaak taxichauffeur zijn, om mij overal heen te brengen. Voor de Molenwijkschool deed je graag mee met van alles en was je actief en zeer betrokken. Je hebt heel wat keren een schoolkamp meegemaakt. Als je niet mee kon, ging je in ieder geval op bezoek, zoals toen Pleuntje een baby was. Je hebt het school-oudertoneel opgezet en betekende zoveel voor iedereen, dat ik daar nog de vruchten van pluk. Iedereen kent jou wel ergens van, zo lijkt het. Loren vond het een goed plan dat de directeur vandaag de Molenwijkschool zou sluiten, omdat toch iedereen naar de begrafenis wil komen; zowel kinderen, ouders als leerkrachten.

Ik mocht altijd alles.
Je spoorde me aan om dingen te ontdekken en te leren.
Zo kreeg ik, van jou, op mijn twaalfde een boek over de groei van meisje tot vrouw en op mijn dertiende een boek over seksuele voorlichting. Samen konden we dan overal over praten. Je deed me ook verbazen. Op mijn zestiende verjaardag gooide je een pakje sigaretten op tafel. Je zei dat je met Theo uit ging en dat we de drank in de kelder konden vinden. Uiteindelijk moesten al mijn vrienden blijven slapen, want ze konden niet eens op de fiets meer naar huis...

Ik mocht altijd alles.
Iedereen was welkom. Welkom om te blijven eten en te blijven slapen. Maar ik mocht ook altijd weg. Weg op tienertoer, weg op kamers, weg naar het buitenland voor studie en zelfs weg voor de liefde van mijn leven. Je steunde me werkelijk in alle keuzes die ik maakte. Je gaf me het vertrouwen, het vertrouwen in mezelf. Ik mocht zijn wie ik wilde zijn, met wie ik wil zijn en hoe ik wil zijn. Ik heb het vertrouwen dat jij weet dat je er altijd voor mij was. Dat ik het vreselijk verdrietig vind dat je er niet meer bent. Maar je kan er op vertrouwen Rikie, dat ik jou levend houd voor zolang als ik leef.

Je oudste dochter,
Boukje
Lees het volledige verhaal

Levensloop
Rikie Verstegen

Geboren

23-11-1945

Voor de wet getrouwd met Theo Verstegen

12-04-1969

Theo Verstegen voor de kerk getrouwd

23-12-1969
Rikie en Theo vierden twee dagen hun huwelijksdag. Een voor de wet en een voor de kerk. Deze waren op twee verschillende dagen. Want als je iets te vieren hebt, dan moet je dit doen!
Bekijk volledige tijdlijn

Deel dit monument met vrienden, familie, kennissen: