Nella Adriaanse van Maldegem

Zuiddorpe,

Tis zoals het is

Nella

Steek een kaarsje aan

Dit monument is gemaakt door Leo Adriaanse

Herinneringen aan Nella Adriaanse van Maldegem

Het verhaal van Nella Adriaanse van Maldegem

Nella was een levenslustige vrouw, ze hield van het leven, de natuur en van mensen. Ze hield ervan om mensen verder te helpen.
Ze kookte graag en lekker en had een bijzonder goede geur en smaak. Ze is geboren in Middelburg in een gezin met vader moeder en 3 zussen en 1 broer.
Nella heeft dat als een fijne tijd ervaren. Ze gingen vaak naar het strand of zeilen op het water. Ze is kleuterjuf geworden en stond voor de klas in Tholen. Daar ging ze later ook trouwen en wonen en kreeg ze haar zoon Jan. Maar ook begonnen daar de “times of trouble”, niet alleen vanwege de problemen met de gezondheid van Jan maar ook in de relatie die eindigde in een scheiding.
Nella en Jan gingen bij tante Catrien in Middelburg wonen, later kreeg ze een huur woning waar ze eindelijk wat rust vond en haar leven weer een beetje kon opbouwen.
Totdat Leo (ikke) in haar leven kwam die de boel weer aardig verontruste.
We leerden elkaar kennen op een feestavond van het medisch kinderdagverblijf.
Ik was ook gescheiden en woonde in Oostkapelle in een zusterflat van Zonneveld waar ik toen werkte, later kocht ik een huis in Middelburg.
Nou dat zal je toch meemaken verliefd worden op een gescheiden kerel met 5 kinderen?
Wil ik dit wel? En hoe vertel ik dat m’n familie?
Maar hoewel niet makkelijk Nella ging ervoor. De kinderen van mij gingen in Lekkerkerk wonen dat was heel vervelend. De kinderen halen/brengen ik trok het soms niet meer. Maar Nella vond het zo belangrijk dat ze zelf dan de kinderen ging halen of brengen.
In Middelburg had ik geen tuin en het was dan ook al snel zo dat als de kinderen kwamen ze in Nella’s huis bivakkeerden.
Toen we een woning konden huren in Oostkapelle zijn we getrouwd en gingen we daar wonen. Dat was een mooie tijd. Sam kwam toen ook bij ons wonen.
We gingen in die tijd naar Evangeliegemeente De Wijngaard waar we leuke contacten opdeden. Helaas was het in die tijd dat er bericht kwam dat David, de tweelingbroer van Michiel, door een auto was geschept en bij aankomst in het ziekenhuis bleek te zijn overleden. Dat waren heel verdrietige momenten. Ik ben Nella dankbaar dat ze mij getroost en gedragen heeft in mijn moeilijke momenten. Mijn kinderen en haar Jan waren ONZE kinderen.
Vanwege veranderingen in het werk van mij werd er verhuisd naar Zeeuws-Vlaanderen. Daar gingen we wonen in Hulst. En gingen daar naar de Evangelische Gemeente .
Daar was veel vreugde en plezier met de jeugd, die bij ons aan huis hun kring hadden. Nella werkte in die tijd bij het LdH in de dag en nachtopvang te Terneuzen, hier raakte ze door een burn-out ziek en kwam thuis te zitten. Dat was een moeilijke tijd.
Juist in die tijd, voordat duidelijk was dat ze in een burn-out zakte, verhuisden we naar Zuiddorpe. In die tijd zakte ook het levend geloof weg evenals de contacten met andere christenen. De relatie met God en zijn kerk bleek verstoort en wij wilden daar niet veel meer mee van doen hebben.
Na haar burn-out ging Nella weer bij een werkgever werken waar ze al eerder voor had gewerkt in Middelburg, stichting Philadephia. Maar nu was dat in het Katshuis te Terneuzen. Dit deed ze ook met veel liefde en inzet en ze was totdat ze ziek werd daar werkzaam.
Nella behaalde haar motorrijbewijs en samen toerden we door de mooiste plekken van Europa. We waren ook lid van de BMW-motorclub Zeeland wat een gezellige tijd was.
Kleinkinderen werden geboren (7) dat was een grootte vreugde, vooral als ze kwamen logeren. En natuurlijk gingen die mee naar het strand.
In haar vrije tijd was Nella vaak te vinden op het strand. Ze hield van het strand, de zee, de luchten. Ze vond daar haar ontspanning. Maar ook hield ze van verrassingen zoals naar een mooi concert of museum waar ze met haar vriendin uit Harderwijk, die ze had leren kennen via Wordfeud, naar toe ging.
Totdat in 2018 het allemaal met de gezondheid wat minder ging. In maart nog naar de kids in Florida maar dat leek al bijna te vermoeiend. In augustus bleek ze een gezwel te hebben in haar bekken. Uiteindelijk bleek eind november dat Nella een tumor had met uitzaaiingen in lever en longen. De vermoeidheid was dus niet omdat er weer een burn-out dreigde zoals gedacht. Het was onomkeerbaar volgens de artsen van het UZGent. Chemotherapie of welke andere behandeling dan ook kon geen genezing bieden, hooguit wat verlenging.
Daar sta je dan ineens voor het voldongen feit dat het leven eindig is. Hoewel altijd optimistisch en vrolijk van aard werden de nachten voor de goedlachse Nella plotseling wel heel erg zwart en donker.
In haar nood keerde ze zich weer tot God en in die duisternis riep ze om hulp. Zoals Nella toen zei: ”Ik beleed mijn zonden en toen ging het Licht aan". De angst en onrust was weg alsof God tegen haar zei "Kom hier mijn kind, Ik hou van je". Daarna is het Licht niet meer uit geweest en kon ze in rust en vrede sterven.

In dat vertrouwen dat zij welkom is in het Huis van de Vader kan ik mijn lieve Nella loslaten.
En ik vertrouw er op dat de woorden van Dietrich Bonhoffer bewaarheid worden waarin hij zegt:"Dankbaarheid zal de pijn van de herinnering veranderen in stille vreugde".

Voor wie dit leest, Gods zegen toegewenst. Het laatste wat Nella nog kon zeggen was God is goed. En dat hou ik vast.

Leo
Lees het volledige verhaal

Levensloop
Nella Adriaanse van Maldegem

Geboren

02-05-1957

Getrouwd met Leo Adriaanse

15-04-1987
In het (oude) stadhuis van Middelburg

Overleden

24-03-2019

Deel dit monument met vrienden, familie, kennissen: