Onze lieve vader, echtgenoot en beste vriend

Menno Smith

Amsterdam, Callantsoog,

Herinner mij als de zonnestraal die ik was

Steek een kaarsje aan

Dit monument is gemaakt door Gillian Smith

Herinneringen aan Menno Smith

Het verhaal van Menno Smith

Op 8 September werd Menno geboren in Amsterdam. Hij groeide op in een liefdevol gezin. Hij was een nakomertje en werd daardoor ook extra verwend door zijn oudere broers en zussen. Ook zijn beide ouders waren erg op Menno gesteld. Hij heeft vaak verteld dat hij in zijn jonge jaren veel liefde heeft ontvangen. Op zijn 7de werd Menno diabeet. Deze ziekte heeft een grote impact gehad binnen het gezin. Menno vond het soms ook erg lastig met deze ziekte te dealen. In Menno zijn jong volwassen periode had hij veel vrienden en vooral veel vriendinnen. Menno was dan ook een prachtige man om te zien. Op zijn 21ste leerde hij zijn huidige vrouw kennen. Het was van beide kanten niet liefde op het eerste gezicht, maar toen ze eenmaal verkering kregen waren zij niet meer van elkaar los te koppelen.
Menno kreeg, in dezelfde periode te horen, dat allebei zijn nieren waren aangetast door verkeerd medicijn gebruik . Menno zag zijn wereld en zijn toekomst instorten. Zijn ouders waren erg bezorgd over hun zoon Menno. Toen Menno 26 jaar oud was kreeg hij in het LUMC in Leiden een nieuwe nier en alvleesklier. De alvleesklier heeft tot aan zijn dood goed gefunctioneerd. De nier werd na 21 jaar slechter. Er zat niets anders op dan weer aan de nierdialyse. Op zondagmiddag 28 januari 2018 is Menno in zijn slaap overleden. Zijn strijd tegen zijn ziekte kon hij niet overwinnen. Maar hij heeft wel een schat aan liefde en wijsheid achter gelaten,
Menno was in ons leven de zonnestraal, de rots in de branding. Hij heeft zijn leven in liefde voltooid. Zijn lijden was groot, maar zijn positieve levenshouding is bewonderswaardig te noemen. Dankbaar zijn we voor zijn leven.
Lees het volledige verhaal

Levensloop
Menno Smith

Geboren

08-09-1967

HEAO

1989

Sonja Smith-van Dijk

06-05-1994
Te Amstelveen.
Bekijk volledige tijdlijn

Deel dit monument met vrienden, familie, kennissen: