Onze mooie kleurige dochter en grote zus

Marinke

,

Steek een kaarsje aan

Dit monument is gemaakt door Riet

Herinneringen aan Marinke

Het verhaal van Marinke Monique

Marinke werd geboren als eerste kind in het gezin. Het grootste cadeau op de verjaardag van haar vader, en op bevrijdingsdag geboren. Een mooi en gemakkelijk kind, dat dikke vriendjes werd met haar broertje dat na haar kwam. Ze was een kleurig en vrolijk kind. Een zeer vlotte leerling die al gauw alles las wat ze te pakken kon krijgen. Ze bleek ook muzikaal te zijn; blokfluit was haar eerste instrument, later gevolgd door dwarsfluit en toen gitaar, omdat ze daarbij kon zingen. Later samen met haar broer muziek maken via electric guitar was het helemaal. Uren hebben ze samen zo doorgebracht.
Ze was een trendsetter, geen meeloper. Ze wilde de wereld beter maken en genoot al fotograverend van de natuur. Uiterst creatief en scheppend. En kleurig was ze, wat ze vooral liet zien in haar haardracht. Ongeveer alle kleuren van de regenboog heeft ze gedragen. Later vond ze dreads helemaal het einde. Een hippie, moemde ze zichzelf, en dat is een mooie beschrijving van wie en wat ze was. Ondernemend was Marinke ook, op haar 22e kocht ze haar huis al. Ze was dol op haar kleine zusje. Veel uitdagingen gingen ze samen aan, zoals duiken en bungeejumpen.
Marinke haakte zich uit haar eerste grote depressie en merkte dat het haken haar rust schonk terwijl ze er tegelijkertijd al haar creativiteit in kwijt kon. Ze ontwierp mandala's, schreef boeken en was een inspiratiebron voor velen over de hele wereld door haar Engelstalige blog over haken.
Toen het na 5 jaar opnieuw donker in haar hoofd werd hielp het haken haar niet meer. Het was werk geworden, zei ze.
Ze zocht naar het licht en heeft zelf de stap gezet om het te vinden toen het te donker voor haar was geworden.
We missen haar enorm. Als dochter, als grote zus. Ze heeft het levenspad van ons gezin veranderd, voorgoed. Wij zijn haar nabestaanden geworden...
En ze wordt gemist door velen over de hele wereld. Haar naam wordt blijvend genoemd door al het werk dat ze heeft achtergelaten en omdat haar naam verbonden is aan projecten voor meer openheid over- en begrip voor depressie.
Ze wordt nooit vergeten ♡ omdat ze voortleeft in onze harten. ♡
Lees het volledige verhaal

Deel dit monument met vrienden, familie, kennissen: