Onze allerliefste

Johan Huisman

Balk, Balk,

Treur niet omdat ik er niet meer ben, maar glimlach omdat ik er was

Steek een kaarsje aan

Dit monument is gemaakt door Symona Huisman

Herinneringen aan Johan Huisman

Het verhaal van Johan Huisman

LIEFDE, PASSIE en POSITIVITEIT dat waren woorden die Johan typeerden. Het waren ook de thema’s die centraal stonden tijdens de viering en herdenking van zijn leven.
De liefde voor zijn gezin, de passie voor zijn vak als bloemist en bloemenarrangeur en de positiviteit die hij zijn hele leven uitstraalde, ook tijdens zijn ziekte.

Johan leefde voor de bloemen en men noemde hem vaak een bloemenambassadeur en een vakidioot.
Hij was in 1985 Nederlands kampioen bloemschikken en won vervolgens in Nieuw Zeeland ook het Wereldkampioenschap. Daarna reisde hij de hele wereld over om de Nederlandse bloemen te promoten d.m.v. shows, demonstraties, workshops, metamorfoses e.d. en er waren jaren dat hij 200 dagen in het buitenland verbleef.

In 1988 trouwde hij met mij. Hij was mijn allessie, een charmeur, iemand die me altijd verraste en me liet merken dat ik alles voor hem was, dat ik bijzonder was. We kregen twee kinderen, Liselotte en Sebastian. Als wij ergens kwamen hoefden we ons nooit voor te stellen. Trots als hij was op mij en de kinderen had Johan alles wat er te weten viel al verteld.

Begin 2016 werd Johan, de energieke stuiterbal, getroffen door kanker, maar de vooruitzichten waren goed en in mei werd hij genezen verklaard. Totdat eind juli bleek dat de ziekte zijn lever (begin 2016 nog helemaal schoon) in het geheel had aangetast. De arts meldde dat we moesten denken in maanden.
Johan zette samen met ons, zijn gezin, de knop om. “We gaan niet verdrietig doen, want dan ben ik nu al dood. We kijken naar wat nog wel kan en wat we wel hebben en dat is heel veel. Ik ga niet strijden want een strijd kun je winnen. Wel gaan we alles eruit halen wat er nog in zit”.
Dat betekende “gewoon” een bloemenboot maken voor het Varend Corso, twee bloemenprojecten neerzetten bij het Rozenfestival in Lottum en zijn 40ste gondel in Balk bouwen. Het betekende ook het afwerken van een doelenlijstje o.a. met het gezin naar Terschelling, op onze trouwdag naar de musical The Bodyguard (mogelijk gemaakt door de Stichting Ambulancewens) en het geven van een “Proost op het leven-feest”.

Hij regelde zelf zijn bloemwerk en schreef liedjes op die hem iets deden. Ook gaf hij ons de opdracht dat zijn afscheid moest worden gevierd en dat er geproost moest worden op zijn mooie leven. Het positieve moest overheersen. Ook het verdrietige nieuws van zijn overlijden moesten we op de rouwkaart eigenlijk positief brengen. Het liedje van Diggy Dex – Treur niet (Ode aan het leven) werd onze hit en is nog steeds belangrijk voor ons.

De laatste maanden kreeg ik zorgverlof, hadden de kinderen de studie even stop gezet en genoten we nog van ons leven samen. In de paar maanden die Johan nog te leven had, werd hij nooit boos of kwaad. Misschien had het te maken met wat hij op zijn 40ste zei “Jeetje wat maak ik allemaal mee….ik kan nu al zeggen dat ik een mooi leven heb gehad. Ik haal alles eruit wat erin zit. Over de hele wereld reizen. Intens leven. Ik ben een heel gelukkig mens”.

We mochten na zijn dood best heel even verdrietig zijn maar moesten doorgaan met het leven.
Hij zei : “Het leven is zoooo mooi, ga het alsjeblieft vieren en word weer gelukkig. De lippenstift moet weer op !”
En we gaan door. Positief de toekomst tegemoet want daarmee eren we hem. Met heel veel lieve mensen rondom ons.

Bij het Varend Corso in augustus 2017 maakten vrienden van Johan nog een bloemenboot getiteld “Ode aan het leven” met daarbij o.a. de muziek van Diggy Dex. De decorstukken waren nog van zijn hand en zo was hij er toch weer bij!
Ook mocht ik bij dit corso de Johan Huisman Bindersprijs, voor de beste arrangeur, uitreiken. Een wisselprijs die in het leven is geroepen om Johan te eren. Bijzonder, waardevol en liefdevol.
Lees het volledige verhaal

Levensloop
Johan Huisman

Geboren

08-03-1962

Johan Huisman en Symona Postma

15-10-1988

Overleden

05-11-2016

Deel dit monument met vrienden, familie, kennissen: