voor altijd in ons hart

Hendrik ( Rik) Cotteleer

Borgerhout (België), Merksem ( België),

Pluk de dag

Steek een kaarsje aan

Dit monument is gemaakt door diana

Herinneringen aan Hendrik ( Rik) Cotteleer

Het verhaal van Hendrik ( Rik) Cotteleer

"Hoe overleef je het verlies van één kind? Hoe overleef je het verlies van drie kinderen? Leven met de dood , met de angst voor de dood die constant op de loer lijkt te liggen !Hoe kan je dag in dag uit leven met de doodsangst om je laatste kind, de jongste van de vier, ook nog zomaar eens op `n doodgewone dag geheel onverwachts te kunnen verliezen! Hoe vind je troost voor dat wat ontroostbaar is?
Wie of wat kan daarin de oh zo broodnodige troost bieden? Het is een hele zoektocht gebleken om troost te vinden, troost toe te laten, want als je troost toelaat, laat je ook de gedachte toe dat het echt gebeurt blijkt te zijn. Mijn ouders bijvoorbeeld, die drie van hun vier kinderen verloren, konden er jaren niet openhartig over praten, laat staan de troost toelaten! Het werd uiteindelijk mijn vaders weg naar een te vroege dood!"

Mijn vader was een bijzonder mens, hoe langer hij niet meer onder ons is, hoe meer ik dit besef.Hij was de oudste jongen uit een gezin van 12 kinderen, zes meisjes, zes jongens, eerlijk door moeder natuur verdeeld. Mijn vader was een zorgzame, liefdevolle( en zeer charmante) jongeman, wat zich doorzette in zijn volwassen leven.
' N man met een groot hart.Hij draaide er zijn hand niet voor om , om voor ons , zijn vier kinderen én zijn vrouw , naast zijn werk dag en nacht zorg te dragen.Hij was een alleskunner, geen vak was hem onbekend. 'Onbekend maakt onbemind', zo hoorden we vaak ...'onderzoekt en behoud het goede' was op zijn lijf geschreven. Het overlijden van mijn broertje op vierjarige leeftijd, en later mijn broer & zus tijdens een auto-ongeluk, bracht ons achterblijvers uiteindelijk na vele omzwervingen op het spirituele pad. Ons geloof in dat alles gaat zoals het gaan moet, en is zoals het is, hield ons overeind.Toch haalde de dood ook mijn vader eerder in dan verwacht,' 100 zou hij worden', ( zo riep hij heel hard) helaas, met pijn in ons hart moesten we hem kort voor zijn 66 ste verjaardag - nu dus 20 jaar geleden- veel te vroeg laten gaan. En juist nu, nu er een kleintje is geboren, mijn eerste kleinkind,`n prachtig meisje, het dochtertje van mijn vaders allerliefste kleinzoon, mis ik mijn vader eens te meer, en dit brengt mij dan bij dit moment om eindelijk een monumentje aan te maken, ook omdat mijn moeder mijn vader nog net zo intens mist als ik, en mijn kinderen.Máár, één troost, mijn vader leeft voort in mijn moeder en mij ,in zijn kleindochter ( op dezelfde dag geboren als hij) , in zijn kleinzoon én nu dan zijn achterkleinkind, én de andere kleintjes die er wellicht nog mogen komen.Wordt vervolgd.
Lees het volledige verhaal

Levensloop
Hendrik ( Rik) Cotteleer

Geboren

15-10-1931
Borgerhout

Paula Proost

16-10-1954
Stadhuis Antwerpen

Paul

10-11-1955
Merksem
Bekijk volledige tijdlijn

Deel dit monument met vrienden, familie, kennissen: