Ode aan mijn geliefde Eline

Eline Timmerman-Schuurman

,

Maar Jezus zei: Ik ben de opstanding en het leven. Wie in Mij gelooft zal leven, ook wanneer hij/zij sterft, en ieder die leeft en in Mij gelooft zal nooit sterven.

Johannes 11:25

Steek een kaarsje aan

Dit monument is gemaakt door Thijs Timmerman

Herinneringen aan Eline Timmerman-Schuurman

Het verhaal van Eline Timmerman-Schuurman

Mijn geliefde vrouw Eline werd op 3 augustus 1985 geboren in het toenmalige ziekenhuis Salem in Ermelo. Ze was het oudste kind van Geerhard Schuurman en Gertrude Schuurman-Verhoeff. In 1987 werd Elines broer geboren. Ze groeide haar eerste levensjaren op in Harderwijk om daarna in 1991 te verkassen naar Amersfoort. Hier woonde ze bijna 20 jaar.


In april 2010 had ik het grote dankbare voorrecht om haar te mogen leren kennen. God bracht ons samen via Christianmatch.nl en jawel het bleef niet alleen bij een digitale klik.....De telefonische klik en de letterlijke fysieke klik kwamen ook. En hoe! Wij waren echt door God aan elkaar gegeven! Na een goede maand intens contact en 2 ontmoetingen was de verkering een feit! Ons samenzijn zou overigens wel de nodige ups en downs kennen, we werden beproeft en dat ging er ook al vroeg pittig aan toe. Na 2 maanden verkering raakte Eline in een psychose......Maar dankzij God kwam alles goed! Want u weet: wanneer uw geloof op de proef wordt gesteld, leidt dat tot standvastigheid. ( Jakobus 1:3 ) Daarna ging het allemaal snel. We vonden een huisje en legde onze trouwdatum vast. En uiteindelijk werd die prachtige dag op 11 mei 2012 ons absolute hoogtepunt! Daarna genoten we verder intens van alles en nog wat en hadden we ook zeer goede jaren. Totdat in april 2015 bij Eline lymfeklier kanker werd vastgesteld ( Non-hodgkin ) Dit was absoluut de zwaarste periode uit ons leven samen. Eline kreeg ( nadat ze geleidelijk wat klachten kreeg ) van het ergste begin niks mee....Want ze was op dat moment opgenomen op de IC en kreeg toen haar eerste 2 chemokuren toen ze in slaap werd gehouden. Daarna kwam er ook geleidelijk weer progressie en na een half jaar van huis ( dit was nodig omdat ze haar volledige mobiliteit kwijt was, deels door langdurig op bed, deels door de spierziekte van Pompe waar ze ook mee te maken had ) kwam ze thuis en was de tumor op een klein restant na verdwenen. Wat volgde waren na 8 chemokuren nog 20 bestralingen. We genoten van het e.e.a met elkaar. Maar helaas bleek bij een check begin februari d.m.v een PET-scan dat de tumor er nog zat en weer actiever aan het worden was. Er werd een zwaarder plan bedacht en het UMC Utrecht werd bezocht. Daar is de start ook gemaakt, maar helaas ondanks een fikse pittige chemokuur daar, bleek het tevergeefs en hoorde wij op 1 april 2016 dat Eline uitbehandeld was. Menselijk gezien was dat een enorme klap.....Maar God toonde direcht zijn betrokkenheid en trouw! Eline kreeg op de terugweg naar huis een visioen te zien......Ze zag Gods hand uit de hemel komen en die hand nam haar mee naar Hem toe.....Vervolgens plaatste die hand haar weer terug en nam haar daarna weer mee. Dit vonden wij erg troostrijk en bijzonder! Voor al toen wij een week daarna een kaartje kregen van een wildvreemde mevrouw waarin het volgende stond:

Als je je voet op de andere oever zet
en het blijkt de hemel te zijn.
Als je dan een hand wordt aangereikt
en het blijkt Gods hand te zijn.
Als je dan muziek hoort
en het blijkt bevrijding te zijn.
Dan ben je niet heengegaan
maar Thuis gekomen

God liet merken dat Hij Eline thuis zou halen. Al wisten we toen dit kwam natuurlijk niet wat de exacte bedoeling zou zijn en hoe lang alles zou duren.
We mochten ook nog 21 dagen optellen na de diagnose......En hebben ook echt het onderste uit de kan gehaald. Veel dingen mogen doen en veel mensen mogen ontmoeten.
Op 21 april kreeg Eline nog de ziekenzalving (2 Korinthiërs 1:21-22 ) waar onze dominee ook uitsprak naar God dat Hij wat zou gaan doen en dat wij dat ook mochten verwachten. En God deed dat uiteraard en de volgende ochtend op 22 april 2016 werd Eline om de schitterende Bijbelste tijd van 07.07 uur THUIS gehaald.

Het gemis van Eline hier op aarde is zeer zeker aanwezig en voelbaar. Het verdriet en de momenten van gemis komen uiteraard voorbij. Maar het is een ontzettend dankbaar gegeven dat Eline nu verlost is van haar lijden en het in de hemel nu perfect heeft. En het is erg mooi dat we zoveel troost mogen halen uit o.a dit visioen en vanuit daar Gods onvoorwaardelijke liefde en trouw voor ons. En wat biedt het een troost! Zeker als ik mij mag bedenken dat er een weerzien zal volgen!

Want God had de wereld zo lief dat Hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in Hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. Johannes 3:16
Lees het volledige verhaal

Levensloop
Eline Timmerman-Schuurman

Geboren

03-08-1985
Ermelo

1e Ontmoeting Eline en Thijs

30-04-2010
Na 3 weken online en telefonisch contact vond op 30 april 2010 tijdens Koninginnedag in Harderwijk onze eerste ontmoeting plaats.

2e ontmoeting en het vuur

05-05-2010
Onze 2e ontmoeting was in Dierenpark Amersfoort. Waar wij die dag meer oog voor elkaar hadden dan voor de dieren. Hier sloeg de vonk ook over!
Bekijk volledige tijdlijn

Deel dit monument met vrienden, familie, kennissen: