Dennis van der Plaat

Leerdam,

Voor Altijd

Dennis en Esther

Steek een kaarsje aan

Dit monument is gemaakt door Esther van der Plaat

Herinneringen aan Dennis van der Plaat

Het verhaal van Dennis van der Plaat

Dennis was een echte aanpakker, een doener. Tijdens de middelbare school werd al snel duidelijk dat Dennis geen studiebol was. In plaats van woordjes leren en wiskundesommen maken sloopte hij thuis de computer uit elkaar en zette deze een dag later weer helemaal in elkaar. Toen hij aan de studie informatica begon en met een virus het hele computersysteem op school platlegde werd snel duidelijk dat de IT-wereld zijn thuis was. Hij maakte zijn studie af en haalde certificaat na certificaat naast zijn werk als netwerkspecialist. Als werknemer was Dennis goud waard. Hij zette zich altijd voor 200% in en je wist precies wat je aan hem had.
Privé was dat niet anders. Als Dennis je vriend was, dan was hij dat voor het leven. Je wist precies wat je aan hem had. Als hij geen zin had in je verjaardag, dan vertelde hij dat gewoon en draaide er niet omheen. Altijd duidelijk en eerlijk.
Voor zijn kinderen deed hij alles. Hij was een echte familieman. Hij genoot met volle teugen van het zien opgroeien van de kinderen. Met alle geduld van de wereld speelde hij spelletjes, las boekjes voor en ging met ze praten als ze in een driftbui zaten.
Als vrouw kon ik me geen betere man wensen. Hij droeg me op handen. Iedereen mocht weten dat hij mij gelukkig wilde maken. Regelmatig noemden mensen ons ‘de tortelduifjes’.

We kochten een prachtig huis in Alkmaar, kregen twee geweldige kinderen, hadden leuke vrienden, gingen op vakantie en genoten van de momenten met elkaar. We leidden het perfecte leven.

In januari 2011 werd ons perfecte leventje bruut verstoord met de diagnose ‘peniskanker’. Een operatie volgde snel na de diagnose. Bijna zijn gehele penis werd verwijderd en ook de lymfeklieren in zijn liezen. Hier waren ook kankercellen gevonden. Dennis hield zich heel sterk. Hij ging elke behandeling en operatie aan en hield zich vast aan de gedachte dat hij in de toekomst een reconstructie kon krijgen. Moeilijk was het wel. Hij was een deel van zijn mannelijkheid kwijt.

Na een lange herstelperiode konden we weer verder met ons perfecte leventje. Nu met sporen van wat we achter ons hadden gelaten. Dennis had het er zwaar mee. Zijn lichaam was niet meer zoals het was en hij werd daar dagelijks mee geconfronteerd. Toch bleef hij sterk en dankbaar dat hij kankervrij was.

In het voorjaar van 2012 maakte Dennis een afspraak bij de huisarts. Hij wilde toch graag een doorverwijzing naar een psycholoog. Hij was moe en vaak verdrietig. De huisarts besloot voor de zekerheid toch nog een vervroegde scan in te plannen bij het Antonie van Leeuwenhoekziekenhuis. De uitslag was goed mis. Een uitzaaiing van 7 cm op zijn lever, zijn nier en bijnier aangetast. De artsen konden niets meer voor hem doen. Dat sloeg in als een mokerslag!

Een week later zagen de artsen toch nog een kleine kans en Dennis onderging loeizware chemokuren. Helaas zonder het gewenste resultaat. Na een aantal loeizware chemo’s was Dennis zijn lichaam op. Hij was kilo’s lichter en was al zijn kracht kwijt. Na onze vakantie naar Griekenland zou hij nog een bestralingstraject volgen om zijn leven nog iets te verlengen. Helaas is het zover nooit meer gekomen.

Tijdens de vakantie ging het fout. Hij belandde in het ziekenhuis en ging ieder uur verder achteruit. Aangekomen in Nederland, werd Dennis gelijk naar het Antonie van Leeuwenhoekziekenhuis gebracht. Een dag later mocht hij mee naar huis om te sterven. Ze konden niets meer voor hem doen.

Op 14 september 2012 om 09.03 uur stierf Dennis op 35 jarige leeftijd.
Lees het volledige verhaal

Levensloop
Dennis van der Plaat

Geboren

14-06-1977

Getrouwd met Esther

10-06-2004

Verhuizing naar Alkmaar

14-02-2005
Bekijk volledige tijdlijn

Deel dit monument met vrienden, familie, kennissen: