Mijn lieve zoon

David Swart

Zaandam, Diemen,

Cogito ergo Sum?"

David

Steek een kaarsje aan

Dit monument is gemaakt door Esther

Herinneringen aan David Swart

Het verhaal van David Franciscus Swart

David Franciscus Swart werd geboren in Zaandam en is overleden in Diemen.
Hij werd slechts 27 jaar.
David was student filosofie aan de UvA. Hij zou het 3e jaar ingaan. Hij woonde op kamers in Diemen. hij had het erg naar zijn zin, met de medestudenten van zijn opleiding. Dinsdagavond was altijd studentenavond en David ging dan naar een café op het Waterlooplein, bij Inge een biertje drinken. Zo ook de 18 juli. Met een vriend had hij afgesproken. Het werd niet laat, Daaf moest de volgende dag werken. Hij was om kwart over 12 thuis. Iets later kwam een vriendin, zij bleef slapen.
Om 3.40 uur brak er brand uit op de begane grond. David woonde 12 hoog. Wat er precies gebeurd is weten we niet, David wordt 's morgens om kwart voor 8 gevonden in het trappenhuis en zijn vriendin komt een agent tegen om 8.25 uur. Zij zat onder het roet en is afgevoerd naar het ziekenhuis. Het gaat redelijk met haar. David is nog gereanimeerd, maar mocht niet meer baten.
Om 16.00 uur is ons duidelijk geworden, dat David omgekomen is.
Een nachtmerrie is begonnen.
Onze Daaf is er niet meer.


Er is zoveel te vertellen.

Ik ga dit ook zeker doen. Heb jij een verhaal? Laat mij dit dan weten, dan kan ik het plaatsen, of mss kun je dit zelf doen. Ik moet alles nog uitzoeken over deze pagina.

Groet, Esther
Lees het volledige verhaal

Levensloop
David Swart

Geboren

31-05-1990
Geboren en getogen in Zaandam.

Basisschool "de Rietvink" in Zaandam

01-06-1994
David heeft hier een heerlijke schooltijd gehad. Vooral juf Annemieke was bijzonder voor hem. Vele vrienden en vriendinnen had David.

HAVO - Pascale College

01-09-2003
David, de brugpieper.
Bekijk volledige tijdlijn

Deel dit monument met vrienden, familie, kennissen: