Vriendin

Billy

Enschede,

Still in our hearts

Steek een kaarsje aan

Dit monument is gemaakt door Patricia

Herinneringen aan Billy

Het verhaal van Billy

Een jonge vrouw, net 32 jaar, een jonge moeder van 2 kindjes. Toch maar even naar de huisarts met lijstje "kleine" klachten, slecht slapen, vaak hoesten, nee ze rookt niet. Toch maar even naar het ziekenhuis foto's laten maken. Daar werd haar gezegd, u kunt morgen om de uitslag vragen bij uw huisarts. Ze wist meteen , misse boel. En ja hoor... ze hadden plekjes gezien op haar longen. 2 dagen voor haar 32e verjaardag kreeg ze de officiële diagnose, longkanker.

In haar laatste week in het ziekenhuis, hebben we omstebeurt bij haar gewaakt, er was een schema gemaakt. Iedere dag wilde ze de kinderen van haar vrienden en familie zien , ook hier was een schema voor gemaakt. Billy was dol op kinderen, de dag dat ze hoorde, dat ze tante werd van onze Kinderen , stond ze te springen in de kamer van blijdschap.

Op donderdag ochtend waakten Marja en ik, ze was goed te pas, maakte grapjes en vertelde mij wat te doen,ik lag in scheiding met haar zwager. Vrijdagmiddag zouden mijn jongens, haar neefjes, bij haar komen. 'S ochtends belde mijn ex, kom nu maar het gaat heel slecht. Mijn oudste (4jr) had een tekening gemaakt van een regenboog. Hij zei: "ik weet zeker dat tante Billy dit mooi vindt, voor waar ze naar toe gaat." De jongste ( bijna 2jr.) wilde bij mij op de arm en zei toen hij tante Billy zag: "is nie tante, is nie Billy" Ze was voor mijn zoontje niet herkenbaar. Haar fragiele lijfje in dat grote ziekenhuisbed maakte dit zo. Billy was een fanatieke, spontane levenslustige vrouw, maar die lag niet in dat bed.

Diezelfde avond op 10 mei overleed Billy, 3 maanden na de diagnose.

Voor mij was dit de 2e keer dat ik het van dichtbij mee moest maken, op mijn 12e overleed mijn moeder aan borstkanker. Toen was ik een kind.

Ik heb met Billy daar intense en emotionele gesprekken over gehad tijdens haar ziektebed. Het klinkt misschien raar, maar die gesprekken brachten mij dichter bij mijn moeder, hoe zij zich gevoeld moet hebben toen ze wist dat ze mij en mijn broer achter moest laten.

Dit kaarsje is dus ook voor mijn moeder, zij overleed op 20 januari 1984, 34 jaar.

Billy, mama ik mis jullie nog steeds.
Lees het volledige verhaal

Deel dit monument met vrienden, familie, kennissen: