Niemand kan de wereld veroveren, ik ben niemand

Bas Verkleij

Rennes, Frankrijk,

Voor altijd in ons hart

Steek een kaarsje aan

Dit monument is gemaakt door Petra Verkleij

Herinneringen aan Bas Verkleij

Het verhaal van Bas Verkleij

Bas is onze oudste zoon. Een prachtige baby met blond haar. In het ziekenhuis waren ze al gek op hem. Later kleurde zijn haar oranje. Bas was een druk en enthousiast kind, als peuter moest zijn speelgoed Basbestendig zijn. Hij had altijd veel vriendjes en vriendinnetjes. Speelde het liefst elke middag met iemand.
De gameboy en nintendo waren favoriet, maar hij speelde ook graag met lego en knex of buiten. Verder was hij gek op water. Hij heeft vanaf zijn vijfde op zwemles gezeten, eerst alleen en later met zijn beste vriendje Maarten. Ook op vakantie lag hij het liefst de hele dag in het zwembad, de zee of een meer. Vaak gingen we ook naar Center Parcs omdat hij zo gek op de wildwaterbaan was. Samen met zijn vader en moeder en later ook met broertje Ruud. Die drie en half jaar later geboren werd.
Op de basisschool deed Bas het goed. Hij leerde gemakkelijk en ging altijd graag naar school. Hij was ook druk, wat soms voor de leraren en voor hemzelf weleens lastig was.. Maar bovenal was hij erg enthousiast en creatief en had een groot gevoel voor humor.
Altijd geintjes maken en in het middelpunt staan. Dat was Bas.
Hij hield niet zo van sport, liever ging hij naar de scouting, kano varen en fikkie stoken. Of naar schaken, wat hij ook goed kon.
Toen hij naar de brugklas ging, vond hij scouting en schaken niet meer zo leuk en ging hij op breakdance en fitness. Dat was stoerder. Bas hield ook erg van meisjes en was altijd bezig om een vriendinnetje te krijgen. Hij had ook altijd veel contact met meisjes naast zijn vaste vriendengroep.
Bas ging naar het Rijnlands Lyceum Sassenheim waar hij tweetalig VWO deed. Hij had het vreselijk naar zijn zin in de brugklas.
Nav zijn laatste rapport zou hij zonder onvoldoendes overgaan.
Helaas is het nooit zover gekomen.
In de meivakantie gingen we 2 weken naar Frankrijk. Steeds een paar dagen in een stacaravan. Eerst bij de Somme, daarna Normandie . Derde stop was Dol de Bretagne om vervolgens door te steken naar Carnac. Op die laatste camping is Bas van de trap van de glijbaan bij t zwembad naar beneden gevallen. Ws doordat hij was flauwgevallen. Later die nacht is hij in het ziekenhuis van Rennes overleden... Een groot verdriet overviel ons en onze familie en vrienden.

Elk jaar houden we een herdenkingsverjaardag op zijn geboortedag. Dan is er een fototaart van Bas, laten we ballonnen op met wenskaartjes eraan en ook thaise skyballoons met vuur erin. Dan komen zijn vrienden, zijn familie en onze vrienden bij elkaar om elkaar te steunen en Bas te herdenken.
Op zijn vijfde herdenkingsverjaardag zou hij 18 zijn geworden, en hebben we een groot feest gegeven in onze bollenschuur. Met als thema de orgaandonatie. Bas heeft nl zijn organen gedoneerd. Dit had hij op zijn twaalfde al aangegeven dat hij dat wilde. Met zijn lever, longen, nieren en hoornvliesen hebben andere kinderen een nieuw leven gekregen. We zijn hier heel trots op. De NTS (nederlandse transplantatie stichting) stond ook met een stand op het feest en heeft toen veel donoren opgeleverd.
We zijn ook bij Hart van Nederland en Ruud bij t Jeugdjournaal op TV geweest om ons verhaal te vertellen en het registreren van het donorschap te promoten.
Nu zou Bas 21 zijn, volwassen. Hoe zou hij eruit hebben gezien, wat voor studie zou hij zijn gaan volgen.... vragen die niemand ooit meer kan beantwoorden. Maar Bas speelt nog steeds een grote rol in ons leven, in ons hart. We leven verder, met zijn levenslust, enthousiasme en creativiteit in ons achterhoofd.
Niemand kan de wereld veroveren, ik ben niemand. Dat zei Bas.

Lees het volledige verhaal

Levensloop
Bas Verkleij

Geboren

24-03-1995

Openbare Basisschool de Achtbaan

26-03-1999
8 jaar basisschool de achtbaan. Bas was een drukke enthousiaste kleuter. Hij kon goed leren en ging met VWO advies naar middelbare

Verhuisd van Cliviazoom 11, naar Torenlaan 5a te Voorhout

29-10-2002
Voor Bas een grote verandering. Hij zat net in groep 3.
Bekijk volledige tijdlijn

Deel dit monument met vrienden, familie, kennissen: