Annelies Rhemrev-Helmens

Den Haag, Den Haag,

Steek een kaarsje aan

Dit monument is gemaakt door Rex

Herinneringen aan Annelies Rhemrev-Helmens

Het verhaal van Annelies Rhemrev-Helmens

Lieve liesje ik ben niet zo’n spreker en zeker nu niet, maar ik zou je verschrikkelijk te kort doen als ik nu niet zou zeggen hoe bijzonder jij was. Onze huisarts, dokter van Bentveld zei onlangs nog dat je zou glimlachen als je mij nu hier zag staan.

Lieve Liesje het is kennelijk bij onze beide families een traditie om net zoals zwanen een koppel voor het leven te vormen, onlangs hadden we zelfs een vijftig en zestig jarig huwelijksfeest, en als die verschrikkelijke ziekte daar geen stokje voor gestoken had, hadden wij over een tijdje zeker ook zo’n feestje gevierd.

Lieve Liesje het begon allemaal zo mooi, op die mooie zomerdag de 30ste juli in 1973 een dag voor mijn verjaardag ik als vakantiekracht op de schoolcampus van V&D, toen het nummer Money van Pink Floyd speelde, en daar was jij ineens die mooie zwaan, het zwaantje om een koppel mee te vormen, het mooiste geschenk in mijn leven. Lieve liesje jij was van toen af mijn liefste maatje, steun en toeverlaat mijn liefste minnares mijn lief.

Lieve liesje het kan niet anders dan dat wij jou zullen herinneren als een bijzondere lieve intelligente vrouw, dat geldt zeker voor mij , lieve liesje als iets jou bijzondere belangstelling kreeg, katten, honden, tuinieren archeologie astronomie, dan dook je in de boeken en wist je er in no time alles van af.

Lieve Liesje ik vind het ook fantastisch hoe jij jouw website annesastronomynews, geheel zelf hebt ontworpen, een website waar zelfs nu nog dagelijks honderden mensen van over de hele wereld informatie vanaf afhalen.

Lieve liesje ook al wist je dat je een verschrikkelijke ziekte onder je leden had en niet oud zou worden, je bleef positief in het leven staan en ik heb daar een verschrikkelijke bewondering voor. En ik ben verschrikkelijk trots op jou nooit enige wanklank van jou kant te horen. Lieve liesje je ging voor kwaliteit van het leven en je wilde er het maximale uit halen, dat is je gelukt en daarmee heb je mij ook een mooi leven gegeven, ik zou het zo weer over doen, zelfs met de wetenschap dat, dat geluk veel te kort zou zijn.

Lieve liesje, je zei altijd dat je het koud kreeg dat je het koud kreeg als ik niet gelijk met jou naar bed kwam, lieve liesje dat heb ik nu elke nacht.

Ik mis je, Liefs, Rex

Lees het volledige verhaal

Deel dit monument met vrienden, familie, kennissen: