Anja Schep

Ik zal oprecht spreken, vanuit mijn hart…

Job 33 vers 3

Steek een kaarsje aan

Dit monument is gemaakt door Jan Sengers

Herinneringen aan Anja Schep

Het verhaal van Anja Schep

Mijn vrouw, Anja Schep (ze hanteerde haar meisjesnaam), is op 15 maart jl. op 55 jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een longontsteking. Ze was tot haar 25e werkzaam als wachtmeester bij de politie. Ze was een knappe, sterke en doortastende vrouw.
Ze nam ontslag om theologie en omgangskunde te gaan studeren. Na een jaar werd de diagnose Multiple Sclerose gesteld. Ze was toen dus 26. Ze heeft haar studie theologie afgemaakt (en nog meer studies) en tot haar 40e heeft ze nog zonder al teveel ongemakken kunnen leven. Daarna ging het van wandelstok naar rollator naar rolstoel naar scootmobiel. De laatste jaren werd ze steeds afhankelijker, maar ze bleef uitreiken naar anderen door bemoedigende kaartjes via de computer te sturen (schrijven kon ze niet meer). En ook zag ze er op toe dat nieuwe bezoekers in de samenkomst van onze kerk nooit zonder welkom en een praatje bij de koffie weer naar huis gingen.

Recent las ik een berichtje uit 2011 waarin ze aangaf welke bijbeltekst centraal moest staan als ze kwam te overlijden. Dat was psalm73 vers 26.
"Al bezwijkt mijn hart en vergaat mijn lichaam, de rots van mijn bestaan, al wat ik heb, is God, voor nu en voor altijd".

We hebben een dankdienst ter ere van God voor haar leven gehouden. De kerk zat bomvol met familie, vrienden en collega's. Gelovig en ongelovig. Ze hebben allemaal het evangelie gehoord. De dienst is terug te beluisteren op www.schuilplaats.com

Ze was klaar om haar Heer te ontmoeten. Haar karakter was de voorbije jaren zo mooi gevormd dat het leek alsof ze al met een been in de hemel was.

We hebben geen kinderen en met name de voorbije jaren was de zorg voor haar intensief. Ons sociale leven was heel beperkt geworden en we waren heel erg aangewezen op elkaar. Dat maakt haar gemis ook zo groot. Alhoewel ik weet dat ze het nu beter heeft dan hier, is het gemis enorm. Het is natuurlijk ook nog heel kort geleden, maar toch. Voor mij geldt Fil.1 vers 21. 'Het leven is mij Christus, en het sterven puur gewin'. Dat klinkt heel vroom en eerlijk gezegd lukt dat ook vaak niet, maar ik wil me er wel naar uitstrekken (met vallen en opstaan).
Lees het volledige verhaal

Levensloop
Anja Schep

Geboren te Lopik

29-08-1960

Politieschool in Harlingen

1976

Wachtmeester rijkspolitie Wormer

1977
Bekijk volledige tijdlijn

Deel dit monument met vrienden, familie, kennissen: